Over Ilse van der Maat - van Wijk

Mijn interesse in dieren heeft in de loop van de jaren geresulteerd in het volgen van in verschillende opleidingen en een groot aantal cursussen op het gebied van diergezondheidszorg in brede zin.

Na enkele jaren mijn kennis gebruikt te hebben in het bedrijfsleven heb ik toch gekozen voor een intensiever contact met het dier en zodoende meer direct bij het welzijn van dieren betrokken te zijn. Het werken aan een optimale gezondheid van het dier is mijn ambitie en doel.

In 2008 heb ik mijn baan opgegeven om mijn ideaal na te streven. Hoewel nog bezig met de opleiding tot humaan fysiotherapeut om toegelaten te worden tot de opleiding dierosteopathie bij ICREO, ben ik de opleiding gestart bij Ellen Immink tot Jack Meagher sporttherapeut voor paarden, wat ik sindsdien ook in de praktijk ben gaan brengen.

In 2014 heb ik mijn opleiding dierosteopathie bij ICREO afgerond met mijn thesis “spierfysiologie in de dierosteopathie” en sindsdien ben ik ook gecertificeerd osteopaat voor paarden en honden.

Begin 2018 heb ik tevens de opleiding veteraire chiropractie bij het Supple Spine Institute afgerond. Sindsdien heb ik me volledig gericht op het behandelen van honden op mijn eigen locatie bij Dierenwelzijnscentrum in 't Veld in Haaren en ben ik gestopt met het behandelen van paarden.

Ik ben van mening dat osteopathie en chiropractie een onmisbare aanvulling zijn op de totale verzorging van de hond. Ik breng mijn kennis graag over in de praktijk en zal mij in de toekomst ook blijven ontwikkelen op het gebied van diergezondheid en bewegingsproblemen bij honden in het bijzonder.

Relevante opleidingen:

2018 Supple Spine Institute: Veterinaire chiropractie

2014 ICREO: Osteopathie bij paarden en honden
2010 Hogeschool Thim van der Laan Nieuwegein: Fysiotherapie Hoofdfase
2008 Happy Athlete: Jack Meagher Sporttherapie
2003 HAS Den Bosch: HBO Diergezondheidszorg
2000 Universiteit Utrecht: Diergeneeskunde eerste 2 jaar

Aanvullende cursussen:
2015 Moravita-ISHAS: Manuele lymfedrainage
2015 Dry needling Nympha Minnaar: Dry needling