Jack Meagher Methode

Vanuit de Jack Meagher Methode werk ik met 3 verschillende technieken:

Direct pressure
Door directe druk op een blokkade komen histamine en acetylcholine vrij. Hierdoor verbetert het transport van bloed en zuurstof in het weefsel waardoor weefselopbouw en betere contractie bevorderd wordt.

Cross fiber friction
Cross fiber friction wordt vaak samen met direct pressure uitgevoerd.
Door kruislingse bewegingen te maken, dwars op het vezelverloop worden vastzittende vezels uit elkaar gemasseerd. Spiervezels kunnen hierdoor weer normaal verkorten en verlengen.

Compressions
Ten slotte wordt gebruik gemaakt van compressie. Dit zijn ritmische bewegingen over de gehele lengte van de spier voor een nog betere stimulatie van het proces.

Beweging
Met deze massage wordt getracht een optimale doorbloeding van de spieren te bereiken. Hierdoor verzuurt een spier minder, wordt het uithoudingsvermogen vergroot waardoor je de kans op blessures verkleint.
Om een goed resultaat van de massage te verkrijgen is het essentieel dat er binnen 2 uur na de behandeling met het dier "gewerkt" wordt. Hierdoor vergroot je de doorbloeding van de spieren, waardoor extra aanvoer van voeding en zuurstof ontstaat en afvoer van afvalproducten.

Reactie
Wees erop voorbereid dat een dier met spierproblemen heftig kan reageren, voornamelijk tijdens de eerste behandeling.